De Reiki oorsprong van Marion van Brussel-Burgman

We gaan terug naar het jaar 1991 waar Marion en haar man Jelle druk aan het ondernemen waren in een dierenzaak die later uit zou groeien tot de grootste van Zwolle onder de naam Dierenspeciaalzaak Exotica. Dat jaar was een bijzonder jaar voor Marion.

Op een dag, zonder aanleiding, werd haar lichaam letterlijk stilgezet. Haar linkerbeen wilde niet meer bewegen en ze kon er niet eens meer op lopen. Al het werk werd neergelegd en direct met spoed naar het ziekenhuis. Daar werd een hernia geconstateerd en binnen 3 weken zou Marion geopereerd worden omdat er eerder geen plek was. Dat dit allemaal zo moest zijn besefte zij later pas.

Marion kwam thuis te zitten. Toen zij door het Wijkkrantje bladerde viel haar oog op een advertentie die luidde; Reiki, goed om tot rust te komen. Marion dacht bij haarzelf dat rust haar wel goed zou doen voor de operatie en daarom besloot ze contact op te nemen. Ze sprak met Riekje Moraal waarmee ze een afspraak voor een behandeling maakte.

‘Wat je aandacht geeft groeit, zowel negatief als positief’

Riekje gaf Marion vier dagen achter elkaar een Reiki behandeling met het uiteindelijke resultaat dat Marion haar been weer kon gebruiken na de vierde dag. Een wonderbaarlijke ervaring. Nog niet goed beseffende wat er gebeurd was kwam Marion lopend het ziekenhuis binnen waar de arts haar binnen zag komen en het zelf ook niet geloofde. Uiteindelijk was de hernia weg en was een operatie niet meer nodig. Dit was de ommekeer in Marion haar leven.

Marion, nog altijd verbaasd over de eenvoud van Reiki, verdiepte zich en datzelfde jaar deed zij een Reiki Eerste Graad Cursus. Vanaf dat moment besloot zij om ook anderen te gaan behandelen en zo werd haar eigen praktijk een feit. Wonderbaarlijke verhalen van mensen die zij behandelde werden steeds normaler en daardoor duurde het niet lang voordat Marion ook de Tweede Graad van Reiki behaalde. Zij had haar roeping gevonden.

Na in het jaar 2001 de dierenzaak succesvol verkocht te hebben werd het tijd om een andere plek op te zoeken en verhuisde Marion samen met Jelle van Zwolle naar Wezep. Daar, in een omgeving met veel bos en groen, bleef Marion Reiki uitoefenen en mensen helpen. Toen Marion in 2006 ook haar Reiki Meesterschap had behaald besloot zij om haar praktijkruimte, samen met een zeer rustgevende en speciaal aangelegde Japanse tuin, de opleidingslocatie te laten zijn voor haar toekomstige cursisten.

Verre reizen, waardevolle momenten

Reiki heeft een intrigerende en diepgaande historie. Hoe meer je erover leest, des te meer wil je erover te weten komen. Zo zijn er verschillende Reiki Masters geweest die zeer waardevolle kennis aan elkaar hebben overgedragen en Mrs. Hawayo Takata was één van die Reiki Masters. Zij bracht Reiki naar Hawaii en legde de bouwstenen voor hoe we Reiki nu kennen in de westerse wereld. Marion bezocht in 2008 Hawaii heeft daar dezelfde plek bezocht als Mrs. Hawayo Takata. Het was een zeer bijzondere en speciale ervaring om op dezelfde plaats geweest te zijn als andere Reiki Masters voor haar. Marion voelde letterlijk de energie die op deze plek aanwezig is en dat heeft haar nog dichter bij haarzelf gebracht.

‘Reiki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven’

In 2012 werd er door verschillende Reiki Masters een reis naar Japan georganiseerd. Japan is het land waarin zich de oorsprong van Reiki bevindt. De reis ging met name om de berg Kurama Yama, waar Mikao Usui zijn verlichting vond. Op deze berg beleefde Marion nog meer geweldige en indrukwekkende momenten waar zij graag uitbundig en enthousiast meer over vertelt in haar Reiki Cursussen.

Wanneer je op social media met Marion in contact wilt komen kun je haar vinden op haar persoonlijke Facebook .
Ook op LinkedIn is Marion aanwezig.