Reiki is een manier van natuurlijke genezing.

Over Reiki valt zoveel te vertellen dat het bijna onmogelijk is om alles te omschrijven. Daarom is Reiki een mondelinge traditie die van Meester op leerling over wordt gebracht. Reiki is een basis voor innerlijke rust, Reiki staat voor persoonlijke groei en het beoefenen van Reiki bevorderd het zelfhelend vermogen van het lichaam. Wat jij uit Reiki wil halen bepaal je zelf en daarmee is Reiki een hulpmiddel op weg naar antwoorden.

De grondlegger, Mikao Usui, vond na 21 dagen mediteren op de berg Kurama Yama antwoorden op zijn vragen. Hij benoemde Reiki als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling met als eindmogelijkheid het bereiken van de spirituele verlichting. Dat was het jaar 1922.

Hedendaags word Reiki door velen beoefend en er zijn veel verschillende stromingen ontwikkeld. Reiki beoefenen, door het plaatsen van je handen op je eigen lichaam, is nooit veranderd. De energie van Reiki die door jou heen stroomt raakt en voedt de kern van jouw  wezen. Daarmee is Reiki jouw richtingaanwijzer in het leven.

Wanneer je Reiki volgt in het Usui Systeem zijn er drie verschillende niveaus. Iedereen begint met een Reiki Eerste Graad, daaropvolgend kun je je verdiepen met een Reiki Tweede Graad. Wanneer je deze niveaus hebt doorlopen kun je doorgaan voor een Reiki Meesterschap en mag je je daarna Reiki Master noemen.

Om te weten met welke kwaliteit van Reiki je te maken hebt is Marion aangesloten bij de Reiki Alliance.

The Reiki Alliance

De Reiki Alliance is een internationale gemeenschap van Reikimasters die toegewijd zijn aan de beoefening van Usui Shiki Ryoho, het Usui Systeem van Natuurlijke Heling. Deze gemeenschap houdt de kwaliteit hoog door  éénmaal per jaar een week samen te komen op de Reiki Conferentie. Elk jaar wordt de Reiki Conferentie in een ander land gehouden bij voorkeur op een ander continent. Daarnaast komen de Nederlandse Reiki Masters die zijn aangesloten bij de Reiki Alliance vier keer per jaar, één dag samen om kennis te delen.